Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Local na úvodní stránce Google

03. 02. 2005 - 16:45

Ačkoliv je Google Local stále v BETĚ, tak se přesunulo na úvodní stránku Google. Změna provedena na četné žádosti uživatelů.

Více testérů

Pravděpodobně chtějí zvětšit uživatelskou základu a otestovat na větším vzorku uživatelů před spuštěním do normálního provozu. Ze stránky Google Labs a nebo z fanouškovských stránek Google se na Google Local nedostalo moc lidí.

Firefox HP nezasažena

A pokud ano, tak jej určitě nepoužívali každý den. Z úvodní stránky Google, která se mimochodem nastavuje i při instalaci prohlížeče Firefox, se na lokální vyhledávání dostanou častěji. Lokální záložka bude pěkně na očích a v případě potřeby je vždy možné překliknout.

Další přidávání bude problematické

Na úvodní stránce Firefoxu zatím ještě není, ale co není, může brzo být. Přidávání dalších služeb už pravděpodobně nehrozí, protože by se dosáhlo použitelného maxima 7 položek. To je psychologicky maximum, co je možné do uživatele "naprat" najednou v jednom řádku. Při přidávání dalších služeb bude muset být změněna úvodní stránka a záložky nebo dojde na lámání chleba a některé méně užitečné služby budou vyhozeny pryč.

Google Blogoscoped - Google Local on Front-page

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související